Over Tessa

Hoi! Leuk dat je meer over mij wilt weten. Ik zal je uitleggen hoe Tessa Tekent is begonnen, wie ik ben, en wat ik doe!

Hoe is het allemaal begonnen?
Toen ik jong was vond ik tekenen en creatief bezig zijn altijd al leuk. Ik ben er pas serieus mee bezig gegaan toen ik een jaar of 12 was. Toen ik een YouTube video zag van een hele goede Nederlandse tekenares van 16 jaar oud (ze is te vinden onder de naam Rajacenna) wilde ik dit ook kunnen. Ik vond het zo ontzettend knap dat zij met haar handen en een potlood een foto na kon maken, dat ik zelf aan de slag ben gegaan.

De techniek Dry Brush was de eerste techniek waarmee ik aan de slag ging. YouTube was mijn grote bron van inspiratie, dus dit hielp mij enorm bij het leren van nieuwe technieken en materialen. Bij de techniek Dry Brush werk je met een beetje acrylverf en kwasten, je hebt zo weinig verf aan de kwast zitten dat je met elke strook een lichte grijze waas achter laat. Ik ben daar heel veel mee bezig geweest voor ik over stapte op grafiet en kleurmaterialen.

Achteraf is het leuk om te zien hoe erg je gegroeid bent op het tekengebied. Zo heb ik bepaalde foto’s meerdere keren getekend en is daar (voor mij) zo veel verschil in te zien! Ik geloof dan ook echt dat oefening de sleutel is.

Toen ik 15 was besloot ik een online portfolio op te bouwen door middel van Instagram. Ik vond het zo leuk om contact te hebben met andere tekenaars en mijn werk te kunnen delen. Dit heeft mij zeker gemotiveerd om nog meer te gaan tekenen. In middels heeft dit online portfolio via Instagram een publiek opgebouwd van 42.000 volgers. Naast het tekenen ben ik een aantal jaar later ook begonnen met het schrijven van blogartikelen over tekenen en tekenmaterialen. Deze artikelen werden geplaatst op de blog genaamd Vincent Van Blog. Deze blog is in 2017 weer nieuw leven in geblazen waarbij ik samen met 12 andere kunstenaars artikelen schrijf op het gebied van kunst en tekenen.

Inmiddels ben ik nu 19 jaar oud, en werk en studeer ik naast het tekenen. Ik heb nu ongeveer 5 jaar in opdracht getekend, maar ben hier tijdelijk mee gestopt vanwege tijdgebrek. Ik beleef nog steeds ontzettend veel plezier aan het tekenen van portretten van mensen en dieren, maar ook handlettering vind ik leuk om te doen.