Meet the Artist

Omdat ik van veel volgers de reactie kreeg dat ze meer van de tekenaar achter alle tekeningen wilden zien, leek het me tof om over mezelf te bloggen! Of eigenlijk meer over wat ik doe.
Maar voordat ik jullie kan vertellen over mijn materiaal en jullie tips kan geven is het misschien fijn dat jullie weten wie dit alles schrijft. (of niet, maar toch lees je nu verder)

Heehallo daar! Dat blonde hoofd naast deze tekst ben ik! Toen ik 15 was ben ik begonnen met het plaatsen van mijn tekeningen en had ik nooit gedacht dat ik achter mijn veilige schuilplekje achter de tekeningen weg zou kruipen. Maar hey kijk mij nou. Nu is er geen weg terug naar mijn comfortzone vrees ik.

Toch vind ik het leuk mezelf aan jullie voor te stellen, want ik wil ook weten wie jullie zijn! Wanneer je zo’n groot aantal volgers hebt op je social media kanaal heb je namelijk geen idee wie je tekeningen allemaal ziet. Stiekem is dat best een beetje eng. En stiekem schrik ik ook altijd een beetje wanneer ik zie dat mensen die ik persoonlijk ken mij volgen. Want eigenlijk vertel ik nooit dat ik tekeningen maak.
Het is niet zo dat ik mezelf voorstel en zeg “Oh hoi leuk kennis te maken. Ken je mijn tekeningen al? Hier heb je mijn visitekaartje, groetjes!”. Ook al zou dat wel voor fijn ongemakkelijke situaties zorgen.
Maar ik denk dat ik simpelweg niet de ballen heb om aan mensen te vertellen wat ik leuk vind om te maken, tekenen heeft denk ik nogal een suf imago gekregen. Zullen we het mijn missie maken om te laten zien hoe tof tekenen wel niet kan zijn? Want dat is het best wel.

Om even terug te komen op waarom je dit artikel aanklikte, ik zou mezelf voorstellen. Ik ben Tessa, ik ben 19 jaar oud en ik teken nu 7 jaar realistische portretten. Ik kwam als 12 jarige de magische plek op het internet genaamd YouTube tegen. YouTube was voor mij een nieuwe wereld waarin ik zag dat er van alles mogelijk was. Ik kwam de Nederlandse tekenares Rajacenna tegen, naar wie ik enorm opkeek. Zij maakte fotorealistische portretten met grafietpotlood, en had de kans deze te geven aan bekende mensen. Toen dacht ik, als brugklasser: hey, ik heb nog vier jaar om zo goed te worden. Let’s try this out. (heerlijk hoe je als brugklasser nog ambitieuze en onrealistische doelen kunt stellen)

Uiteindelijk heeft deze ambitie toch ergens heen geleid, namelijk naar wat ik nu doe. En wat ik nu doe zou ik niet willen missen. Want hoe tof is het dat je foto’s na kan maken met een potlood en een rechterhand?

Toen ik 16 jaar oud was moest ik kiezen wat ik de komende jaren wil gaan doen als studie. En ja, ik heb ook bij een kunstacademie gekeken. Maar nee dit ben ik niet gaan doen. Ik geloof dat ik te eigenwijs ben om een studie te doen in iets waar ik al wat vanaf weet (zoals tekenen). Nee, niks voor mij. Daarnaast vind ik alleen tekenen leuk, en ben ik echt een nachtmerrie met beeldhouwen of iets in die richting.

Goed: dus daar was ik achter. Geen kunstacademie. Opzich ben je dan nog niet heel veel verder in wat je dan wél wil doen. Nu kan ik die eigenwijsheid wel ergens in kwijt, in ondernemen. Dus de stap die volgde: Ik ben een small business en retail studie gaan doen. Ik leer hoe ik een eigen bedrijf kan beginnen en onderhouden, ik leer hoe ik een marketingstrategie opzet, en ik leer nog veel meer Stuvia van samenvattingen (maar even: wie koopt er nou nog boeken?).

Wat me als 19 jarige bezighoudt? Stage lopen bij een heel tof bedrijf, tekenen en werken. Want ja, ik heb gewoon een weekendbaantje (om maar even de droom van veel geld verdienen en tekenen te doorbreken). Daarnaast denk ik veel na over als social media en mijn tekeningen in combinatie daarmee. Ik vind het zó ontzettend leuk om met volgers interactie te hebben. En daarnaast is het natuurlijk leuk om tekeningen te plaatsen (stating the obvious).

Vond je deze video nou leuk om te zien, vergeet dan niet om een duimpje om hoog te doen, en te abonneren op.. Oh wacht, verkeerde platform.
Maar laat me toch maar even weten wat je van dit eerste artikel vond, en wat je nog meer graag zou willen weten.

Groetjes!

1 comment

Hi i love to draw and i know how to but i need help on sketch and shade & how to draw people

Leave a Reply